Book bord: (+45) 70260015

Fine Dining i Blokhus

Vi byder indenfor til en udsøgt gourmetoplevelse på Restaurant Blå i Blokhus.
Restaurant Blå på Strandhotellet er situeret på bedste placering i Blokhus, kun et stenkast fra den brede, hvide sandstrand.
I restaurantens stilfulde omgivelser kan du til frokost nyde et stykke veltilberedt luksus-smørrebrød, komponeret ud fra de bedste lokale og økologiske råvarer – serveres gerne med en hjemmelavet snaps ved siden.

Til middag byder køkkenet på udsøgte gourmetretter, med det bedste fra det nordvestjyske spisekammer. Med beliggenhed få skridt fra det vilde Vesterhav, har vi altid helt friskfanget fisk på kortet, og vores dygtige køkkenteam arbejder hele tiden på nye spændende kompositioner, der pirrer og forkæler smagsløgene.

 

Gourmetretter med det bedste fra det nordvestjyske spisekammer

Et moderne badehotel i hjertet af Blokhus

Strandhotellet blev opført i 2017, og byder året rundt både logerende og ikke-logerende indenfor i lyse og moderne omgivelser. Hotellet er en moderne opdatering af de traditionelle badehoteller, som fandtes langs den jyske vestkyst for 100 år siden.
Indretningen er moderne og nordisk, men badehotellernes hyggelige og uformelle stemning er bevaret gennem smukke hvide håndlavede paneler, rustikke egetræsplanker og en stor, åben pejs, hvor ilden knitrer i de koldere måneder.
Om sommeren kan frokosten indtages i restaurantens tilstødende hyggelige gårdhave, hvor en oase af grønt byder jer velkommen, og bækken risler beroligende forbi, mens i nyder solen og den friske vesterhavsluft.

Det nyopførte badehotel er tegnet af arkitekt Jørgen Ussing fra UBN Arkitekter, og fremtoningen er holdt i klassisk stil, med respekt for Blokhus’ historie som et yndet ferie- og kursted, der altid har tiltrukket besøgende fra hele Danmark.
Bygningens ydre bærer tydelige referencer til 1920’ernes badehoteller, men inden for murene lever hotellets faciliteter og indretning til fulde op til forventningerne til en moderne hoteloplevelse i eksklusive rammer.

Hotellets beliggenhed er i centrum af Blokhus by, tæt ved det hyggelige torv og byens øvrige restauranter og barer, der især om sommeren summer af liv. Her finder du også den klassiske gammeldaws isvaffel i friskbagt kræmmerhus, hvis der er behov for en sød oplevelse efter en frisk dukkert i Vesterhavets brus.
Er du mere til fred og ro, kan du nyde en kop kaffe med hjemmebagte fristelser i hotellets gårdhave, tilbagetrukket fra byens liv.

 

Gourmetoplevelser med lokale rødder

Restaurant Blås sæsonbetonede menukort sammensættes af vores dygtige køkkenteam, og tager udgangspunkt i råvarer, der er dyrket eller opvokset i området omkring Blokhus.
Med beliggenhed så tæt på Vesterhavet – hvor noget af Danmarks bedste fiskeri forefindes – er frisk fisk og skaldyr naturligvis en fast bestanddel på kortet. I alle vores menuer med fisk får den lækre råvare lov at spille den absolutte hovedrolle.
Kompositionerne sammensættes af de bedste lokalt dyrkede og økologiske afgrøder, der allesammen har til formål at fremhæve fiskens delikate smag. Hertil kan I nyde et glas af overtjenerens specielt udvalgte vin, der tilpasses hver enkelt menu.

Vi har selvfølgelig også andet end fisk på menuen. Fra de lokale bedrifter i området modtager vi de fineste udskæringer af bl.a. kødkvæg og gris, der er opdrættet lokalt og uden unødig transport.
Kødet akkompagneres af økologisk grønt fra lokale avlere, der er dyrket i Vendsyssels mørke og fertile muld, og nænsomt høstet på det helt rigtige tidspunkt.

På udvalgte søndage byder restauranten på en storslået traditionel frokost med sild, koldt bord, lune retter, ost og dessert til en yderst favorabel pris, og udvalgt efter samme strenge kvalitetskrav som resten af menuen. Her er f.eks. charcuteri fra de bedste slagtere i området, prisvindende paté fra Saltum Slagteren, Strandhotellets hjemmerørte hønsesalat, kokken trancherer steg af lokalt opdrættet kvæg/gris og hjemmelavet æblekage som bedste lavede den.
Til frokosten hører hjemmebagt brød, pisket smør og en hjemmelavet snaps, der er brygget med det bedste fra naturen omkring Blokhus.

Kompositionerne sammensættes af de bedste lokalt dyrkede og økologiske afgrøder